Scottiglia di carne (stoofschotel met groenten)

Voor 4:

Voor 4:

2 kg gemengd vlees (bv. konijn, kip, parelhoen, duif, lamsvlees, kalfsvlees, varkensvlees, enz.)

1 kleine wortel

een halve stengel bleekselderij

1 kleine ui

4 el olijfolie

2 teentjes knoflook

600 g gepelde en ontpitte tomaten

1 liter runderbouillon

versgemalen zwarte peper en zout

4 dikke sneden grof boerenbrood

2 el fijngehakte verse basilicum

Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 3 cm dik en zet apart. Schil de wortel, maak de selderij schoon en pel de ui. Snijd alles in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan, hak een van de teentjes knoflook fijn en laat het gedurende enkele seconden aanfruiten in de olijfolie. Doe er de wortel, selderij en ui bij en laat onder voortdurend roeren enkele minuten meebakken. Draai het vuur hoger en doe het vlees bij de groenten. Bak het langs alle kanten goudbruin. Doe er de tomaten bij, dek af en draai het vuur lager. Laat zo’n 10 minuten zacht pruttelen. Bevochtig met de runderbouillon, breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 1 uur afgedekt zachtjes sudderen. Roer regelmatig om en voeg eventueel een scheutje water toe wanneer de saus te dik wordt. Kruid met versgemalen peper en zout.

Rooster ondertussen de sneden grof boerenbrood en wrijf elke snede nadien in met het overblijvende knoflookteentje. Schik de toast op vier borden, met de knoflookkant naar boven. Verdeel het vlees en de saus over de toast. Versier met de fijngehakte basilicum en dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content