Scotch Woodstock

09/06/11 om 14:36 - Bijgewerkt om 14:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 50 g uitgelekte filets van ansjovis
  • 175 g boter
  • 6 sneden brood zonder korst
  • 4 eierdooiers
  • 3 dl slagroom of dubbele room
  • zout
  • peper en cayenne
  • een theelepel gehakte peterselie

Bereidingswijze

Prak de ansjovis met 2/3 van de boter tot een pasta. Toast het brood, besmeer het met ansjovisboter en houdt het warm. Smelt de overgebleven boter in een pan met dikke bodem. Haal de pan van het vuur en meng de losgeklopte eierdooiers en de room in de pan. Kruid de mengeling met zout, peper en cayenne. Zet de pan terug op een getemperd vuur en blijf roeren tot de massa stolt en verandert in een dikke, korrelige, stijve pap. De pan van het vuur halen en het roerei verdelen over de overdwars doormidden gesneden ingeboterde toasts. Bestrooien met gehakte peterselie en opdienen.

Scotch Woodcock was eertijds een populaire, Engelse „savoury" (hartig hapje, dat meestal na een diner werd opgediend). Probeer het eens als voorgerecht.

Lees meer over:

Onze partners