Scotch eggs van kwarteleitjes met mosterdmayonaise

19/01/12 om 14:25 - Bijgewerkt op 30/12/15 om 14:59

Scotch eggs van kwarteleitjes met mosterdmayonaise

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 kwarteleitjes
  • 350 g worstenvlees
  • 2 el fijngehakte dragon
  • 1 eierdooier, losgeklopt
  • gekruide bloem
  • 1 ei, losgeklopt met 4 el melk
  • 100 g panko (Japans broodkruim)
  • zonnebloemolie, om te frituren
  • zwarte peper en zout

Mosterdmayonaise:

  • 2 flinke el mayonaise
  • 1 el Engelse mosterd (of gebruik dijonmosterd als u het minder pikant wil)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el fijngesnipperd bieslook

Bereidingswijze

Kook de kwarteleitjes 3 minuten in kokend water. Haal uit het water en verfris meteen onder koud stromend water. Pel de eitjes, bewaar in koud water.

Knijp het worstenvlees uit het vel, meng met dragon en eierdooier. Kruid met peper en zout, verdeel in 12 porties. Verdeel de gekruide bloem, het eiermengsel en de panko over 3 borden. Laat de kwarteleitjes uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Wikkel elk eitje in een portie worstenvlees, zodat het eitje helemaal bedekt is. Wentel elk eitje achtereenvolgens in bloem, ei en panko.

Verhit de zonnebloemolie tot 160°C. Frituur de Scotch eggs in 8 minuten goudbruin en krokant, laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm of op kamertemperatuur met de mosterdmayonaise.

Lees meer over:

Onze partners