Schwarzbrotkäseknödel (kaasknoedel met roggebrood)

05/08/14 om 18:03 - Bijgewerkt om 18:03

Geef je waardering

Schwarzbrotkäseknödel (kaasknoedel met roggebrood)

Ingrediënten

  • Ingrediënten
    1/2 kg oud bruin brood
    200 g gekruide kaas (bergkaas)
    1 ui
    knoflook
    150 g boter
    peterselie, zout, peper en muskaat
    3 tot 4 eieren
    0,4 l melk

Bereidingswijze

Snijd het bruin brood in blokjes, rasp de kaas en meng de kaas en het brood. Hak de ui en de knoflook fijn, laat ze ruinen in de boter en leg ze op het brood-kaas-mengsel. Peterselie, zout, peper en muskaat op het brood doen. Voeg de eieren toe aan het geheel en meng alles. De melk opwarmen en over het geheel gieten. Het mengsel ca. 10 minuten laten trekken. De knoedel met natte handen rollen, in zout water koken en laten afkoelen. Tot slot goudbruin bakken in de frituurpan bij 170°C.

Onze partners