Schuimige soep van bospaddestoelen met kervel en shii-take

10/06/11 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 gram gemengde aromatische bospaddestoelen (cantharellen, boleten, oranjegroene melkzwammen, gele stekelzwammen, trompettes de la mort) en gekweekte soorten (shii-takes, Parijse champignons, oesterzwammen)
  • 1,2 liter gevogeltebouillon
  • 2 dl room
  • versgemalen witte peper en zout
  • 4 grote shii-takes
  • boter
  • kervelpluksels

Bereidingswijze

Maak de paddestoelen schoon en snijd de grote exemplaren in kleinere stukken. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en doe er de paddestoelen bij. Laat zacht gaarkoken, doe er de room bij en mix de soep fijn. Kruid met witte peper en zout. Snijd de shii-takes in fijne plakken en bak goudbruin in boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep in kommetjes en werk af met de shii-takes en kervelpluksels.

Tip: Zorg in de mengeling paddestoelen zeker voor de zwarte trompettes de la mort. Die hebben een sterkte bossmaak met een frisse munttoets. Zij geven de soep aromatische kracht.

Onze partners