Schuim van rode wijn met peperkoeklepeltjes

09/06/11 om 18:30 - Bijgewerkt om 18:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 dl zachte rode wijn (Spaanse Navarra of bourgogne)
  • 4 eierdooiers
  • 125 g suiker
  • Â1/2 tl fijngeraspte citroenschil
  • 1 el frambozen- of rode bessengelei
  • 3 sneetjes peperkoek
  • roomboter

Bereidingswijze

Roer de rode wijn, de eierdooiers, suiker, geraspte citroenschil en de gelei op laag tot matig vuur tot het mengsel aandikt. Opgepast, het mengsel mag niet koken: zodra er zich bellen vormen, moet de pan van het vuur. Laat de saus onmiddellijk al kloppend gedeeltelijk afkoelen. Verdeel de saus, als ze is opgeschuimd, over vier glazen kommen en laat het schuim verder afkoelen.

Snij elk sneetje peperkoek in vier smalle stroken en smeer langs beide zijden in met boter. Bak de koek op matig tot warm vuur donkerbruin. Bestrooi onmiddellijk na het bakken aan beide zijden met kristalsuiker om een sneeuweffect te bekomen. Tijdens het bakken blijft de peperkoek zacht, afgekoeld worden het harde lepeltjes. Dien het schuim op met de koeklepeltjes.

Lees meer over:

Onze partners