Scheutensalade met groenten

10/06/11 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 grote courgette
  • 150 gram gemengde scheuten
  • 100 gram ezelsorensalade
  • 150 gram broccoli
  • 150 gram bloemkool
  • 1/2 dl aceto balsamico
  • 2 eetlepels pijnpitten

Vinaigrette:

  • 2 eetlepels olie (bij voorkeur druivenpitolie of pompoenpitolier)
  • 1 eetlepel citroensap
  • een mespuntje mosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze

De scheuten en de ezelsorensalade wassen, drogen en mengen. De courgette in dunne repen snijden en deze blancheren. De bloemkool en broccoli in roosjes verdelen en afzonderlijk beetgaar koken. Een vinaigrette bereiden met olie, citroensap, peper, zout en een mespuntje mosterd. De salade in de vinaigrette wentelen. Vier metalen rigen aan de binnenkant bekleden met courgettebanden en opvullen met salade. De vulling aandrukken. De rinen voorzichtig verwijderen en bloemkool en broccoli rond de salade leggen. De bordspiegel versieren met strepen tot siroop ingekookte aceto balsamico en bestrooien met geroosterde pijnpitten.

Lees meer over:

Onze partners