Schelvis met spinazie en kervelboter

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

8 dl visfumet

4 schelvisfilets van 100 g elk

boter, peper en zout

3 el verse kervelpluksels

300 g winterspinazie

nootmuskaat

Breng de visfumet tot tegen het kookpunt, doe er de visfilets in en haal van het vuur. Laat drie minuten pocheren en haal nadien uit de fumet. Laat 3 dl van het vocht inkoken tot een derde van het volume en monteer met flink wat boter. Kruid op het einde met peper en zout en roer er de kervelpluksels onder. Laat even rusten. Smelt ondertussen boter in een pan en stoof er de spinazie in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en verdeel over de borden. Schik er de visfilets op en lepel er de saus over. Werk af met een draai van de pepermolen en eventueel wat grof zout.

*Tip: wie een frisse toets wil in de spinazie, kan enkele blaadjes zurkel of verse dragon toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content