Scampispiesjes met zuiders mengslaatje

09/06/11 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 400 g scampi's
  • een bosje basilicum
  • 1 dl droge, witte wijn
  • 1,5 dl visfumet
  • olijfolie van koude persing
  • takjes rozemarijn (om als spiesjes te gebruiken)
  • 12 kleine aardappelknikkers

Gemengde sla :

  • Rucola
  • Krulsla
  • Roodlof
  • platte peterselie
  • basilicum
  • dille

Vinaigrette :

  • 4 cl olijfolie van koude persing
  • 2 cl aceto balsamico
  • 1 theelepel gehakte sjalot
  • 1 theelepel met het mes gehakt tomatenvlees
  • 1 theelepel wortelblokjes
  • 1 theelepel blokjes van courgette
  • kervel
  • basilicum
  • peterselie,
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Bereid de vinaigrette met de aangegeven ingrediënten. Steek met een speciaal mesje forse aardappelknikkers uit. De balletjes blancheren, verfrissen onder koud water en kort bakken in olijfolie.

Gebruik rozemarijntakjes als spiesjes en besteek ze met : een scampi, een blaadje basilicum, een aardappeltje, een basilicumblaadje, een scampi, enz....

Dresseer de gemengde salade op borden en giet de vinaigrette over de sla. Verhit olijfolie in een pan en gaar de brochettes op groot vuur. Kruiden met peper en zout en witte wijn toevoegen. De wijn gedeeltelijk laten verdampen en de visfumet toevoegen. Het vocht al kokende reduceren. De brochettes op de borden leggen en begieten met de saus.

Lees meer over:

Onze partners