Scampi’s & rijstnoedels

  • Moeilijkheid

Voor 4:

20 gepelde middelgrote, rauwe scampi’s

200 g rijstnoedels

3 el sesamolie om de noedels los te weken

1 halfrijpe papaja

1 rijpe mango

4 witpuntradijzen

1/4 ongeschilde komkommers

4 el oosterse sesamolie

2 el mirin

2 el Japanse rijstazijn (Otafuku Sushi Su)

sap van 1 limoen

peper en zeezout

handvol korianderpluksels

Marinade:

1 el hoisinsaus

1 el sojasaus

1 el ketchup

1/2 el zoet-pikante chilisaus

Marineer de scampi’s een paar uur in de marinade. Bak ze daarna kort en krachtig in een hete pan zodat ze licht karamelliseren en binnenin net gaar zijn. Laat afkoelen. Spoel de rijstnoedels en kook ze in licht gezouten water tot beetgaar. Koel af onder stromend water en meng er een paar eetlepels sesamolie door zodat ze zeker niet samenklitten.

Schil de papaja en mango en versnij in blokjes. Snij de witpuntradijzen en ongeschilde komkommer overlangs in dunne plakjes. Meng sesamolie met mirin, Japanse rijstazijn en limoensap en meng met de noedels, het fruit en de groenten in een kom. Kruid met gemengde peper en grof zeezout.

Verdeel over borden en leg de scampi’s bovenop. Werk af met korianderpluksels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content