Scampi's met pikant tomatensausje en feta

09/06/11 om 17:42 - Bijgewerkt om 17:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 24 gepelde scampi's
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 5 dl dunne tomatensaus
  • olijfolie
  • 2 dl light room
  • 150 g feta
  • basilicum
  • cayennepeper
  • 0,5 dl visfumet
  • paprikapoeder
  • zout
  • groene deegwaren

Bereidingswijze

Bak de scampi's kort in olie en kruid met paprika. Neem de staarten uit de pan zodra ze aan beide zijden zijn gekleurd. Snijd het sjalotje fijn en fruit de snippers in olie (zonder te bruinen). Voeg na enkele minuten het geperste teentje knoflook toe. Stoof nog twee minuten en voeg tomatensaus, visfumet en room toe. Doe de scampi's in de saus en kruid met zout en cayennepeper naar smaak. Laat alles 5 minuten sudderen op een zacht vuur. Snijd de feta in blokjes en doe deze bij de saus. Laat alles opnieuw 5 minuten sudderen op zacht vuur. Dien onmiddellijk op. Serveer met beetgaar gekookte groene deegwaren en versier met snippers basilicum.

Lees meer over:

Onze partners