Scampi’s met currysaus

© Getty
Voor vier personen
  • 600 g scampi’s
  • olijfolie
  • 150 g groentemix (selder, prei, wortelen)
  • 2 sjalotjes
  • 3 gepelde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 dl visfumet
  • 1 kl curry
  • 1 dl room
Bereiding
  1. De scampi’s kort sauteren in olijfolie. Het vuur verlagen, de fijngesneden groenten en sjalotjes toevoegen en de scampi’s gaar stoven.
  2. De scampi’s verwijderen en vervolgens de gepelde en in stukken gesneden tomaten, paprikapoeder, geperst knoflook, peper en zout bij de stoofgroenten doen. Kort laten stoven en visfumet toevoegen.
  3. Aan de kook brengen en laten pruttelen tot de tomaten Ć©Ć©n worden met de saus. De curry en de room toevoegen, aan de kook brengen en laten inkoken tot de gewenste dikte.
  4. De warmgehouden scampi’s op warme borden schikken en overgieten met (desgewenst gezeefde) currysaus. Als garnituur zijn er blokjes tomaat met versnipperd bieslook. Serveer met tagliatelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content