Scampi's met citroensaus

09/06/11 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 400 g scampi's
  • 2 à 4 courgettes
  • 1 citroen
  • 100 g dikke zure room
  • 2 dl verse room
  • een afgestreken theelepel currypoeder
  • een doosje saffraanpoeder
  • een wijnglas Noilly Prat
  • 1 dl visbouillon (eventueel van een opgelost blokje)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 50 g boter

Bereidingswijze

De citroenschil raspen en het raspsel blancheren en verfrissen. De courgettes met behulp van een kaasschaaf in de lengte in slierten trekken. De slierten in de lengte in reepjes snijden. Deze spaghetti van courgette kort blancheren in water met olijfolie en zout, en verfrissen onder koud water. Een teentje knoflook persen, fruiten in olijfolie en de warmte in de pan blussen met Noilly Prat. Het vocht kort inkoken en de visbouillon, de zure room, de room en de boter toevoegen. Al roerende opwarmen en de saus op smaak brengen met saffraan, currypoeder, een soeplepel citroensap en het raspsel van de schil. De scampi's in olijfolie in een pan met antikleeflaag bakken en kruiden met zout en peper. De courgetteslierten opwarmen, over warme borden verdelen, de warme saus over de groente gieten en de scampi's op de groente schikken.

U kunt ook minizoetwatervisjes in de plaats van scampi's gebruiken.

Lees meer over:

Onze partners