Scampi's in filodeeg met oosterse saus

donderdag 01 januari 2009 om 18u36

Score

Ingrediënten

Nodig voor vier:

Voor de pakketjes:
16 grote scampi's
2 eiwitten
16 blaadjes filodeeg (8 bij 8 cm)
4 theelepels gehakte verse dragon

Voor de saus:
60 g rode paprika
1 appel Granny Smith
80 g suiker
1 dl water
4 el frambozenazijn
4 blaadjes dragon

Bereidingswijze

Ontdooi de scampi's en verwijder de pantsers. Maak een insnijding op de rug en verwijder het donker gekleurde darmkanaal. Klop de eiwitten los. Leg de deegblaadjes open en smeer de randen in met eiwit. Leg in het midden van ieder vel een weinig gehakte dragon en verdeel de scampi's over de vellen. Plooi de hoeken van het filodeeg als briefomslagen dicht. Snijd de rode paprika en de geschilde appel in kleine blokjes. Doe die in een pan met suiker, water en frambozenazijn. Meng alles en kook de ingrediënten beetgaar. Doe in een andere pan wat boter en bak hierin de scampipakjes tot het binnenste gaar is. Leg op elk bord een weinig saus en schik de krokante scampipakketjes op de borden. Versier met takjes dragon.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties