Scampi's en zeeduivel met bospaddestoelen en kokosmelk, geparfumeerd met gember

08/06/11 om 15:29 - Bijgewerkt om 15:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g verse pasta
  • 12 scampi's
  • 400 g zeeduivel
  • 100 g bospaddestoelen
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 teentje look
  • 2 wortelen
  • 1 sjalot
  • 1 paprika
  • olijfolie
  • 1 koffielepel
  • geraspte gember
  • currypoeder
  • 1 blikje kokosmelk (ongezoet)
  • parmezaankaas
  • 50 g geroosterde pijnpitten
  • verse koriander
  • verse basilicum
  • een weinig eikenbladsla

Bereidingswijze

Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal uit de rug. Snijd de zeeduivel in stukken. Versnipper de look en sjalot en snijd de wortelen en paprika klein. Stoof de groenten aan in olijfolie, voeg de schoongemaakte bospaddestoelen toe, bak de paddestoelen en kruid met peper en zout. Meng de paddestoelen en groenten met de versneden zongedroogde tomaten. Overgiet met kokosmelk, breng op smaak met gember, een flinke snuif currypoeder en een weinig versnipperde korianderblaadjes. Kruid met peper en zout. Stoom de scampi's en de zeeduivel bijna gaar en voeg vis en scampi's toe aan de saus.

Kook de verse pasta beetgaar in gezouten water met een paar druppels olie, spoel de deegwaren kort onder koud water en meng een flinke scheut goede olijfolie (eerste persing). Garneer grote diepe borden met sla, leg in het midden de tagliatelle, met daarop de bospaddestoelen, de groentesaus en de vis. Strooi lichtjes gekleurde pijnpitten over het gerecht en versier met dunne reepjes parmezaankaas en een kruidentuiltje van basilicum en koriander.

Onze partners