Sbrisolona

10/06/11 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:48

Geef je waardering

Sbrisolona

© Jean-Pierre Gabriël

Ingrediënten

Nodig:

  • 200 g patisseriebloem
  • 15 g maisgriesmeel
  • 1/2 pakje gist in poeder
  • 150 g koude boter in blokjes
  • zeste van 1/2 citroen en van 1/2 sinaasappel
  • 75 g niet-geraffineerde rietsuiker
  • 75 g amandelen, grofgehakt
  • zout
  • vanillepoeder
  • 1 eigeel

Bereidingswijze

Meng in een glazen kom de bloem, het maisgries en de gist. Meng er met de toppen van de vingers de boter door en kneed tot een korrelige pasta. Voeg ook de citruszestes toe die vooraf gemengd zijn met de rietsuiker. Meng vervolgens de amandelen door de pasta, een snuifje zou en de vanille. Eindig met het eigeel.

Giet in een bakvorm van 18 cm diameter, zonder aan te drukken. Zet 30 à 40 minuten in de oven op 170°C.

Lees meer over:

Onze partners