Sbrisolona

2460635

© Jean-Pierre Gabriël Nodig:

Sbrisolona
© Jean-Pierre Gabriël

Nodig:

200 g patisseriebloem

15 g maisgriesmeel

1/2 pakje gist in poeder

150 g koude boter in blokjes

zeste van 1/2 citroen en van 1/2 sinaasappel

75 g niet-geraffineerde rietsuiker

75 g amandelen, grofgehakt

zout

vanillepoeder

1 eigeel

Meng in een glazen kom de bloem, het maisgries en de gist. Meng er met de toppen van de vingers de boter door en kneed tot een korrelige pasta. Voeg ook de citruszestes toe die vooraf gemengd zijn met de rietsuiker. Meng vervolgens de amandelen door de pasta, een snuifje zou en de vanille. Eindig met het eigeel.

Giet in een bakvorm van 18 cm diameter, zonder aan te drukken. Zet 30 à 40 minuten in de oven op 170°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content