Savooikoolsoep met chorizo, witte bonen en rozemarijn

14/06/11 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:46

Geef je waardering

Savooikoolsoep met chorizo, witte bonen en rozemarijn

Ingrediënten

voor 4:

  • 2 el olijfolie
  • 150 g chorizoworst (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • 1/2 tl pimentòn (gerookte paprika)
  • 1 blik (400 g) grote witte bonen
  • 8 dl kippenbouillon savooi kool
  • 250 g savooikool
  • 2 gepelde en ontpitte tomaten
  • 2 el geroosterde Valencia-amandelen
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een stoofpot. Laat de chorizo uitlekken en snij in blokjes. Bak de chorizo goudbruin in de olijfolie. Verwijder de chorizo met een schuimspaan en snij de ui in dunne ringen.

Doe de ui in de pan, samen met de fijngesneden knoflook, rozemarijn en de pimentòn. Laat enkele minuten stoven onder deksel.

Voeg de uitgelekte en onder koud water gespoelde bonen en 4 dl kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat onder deksel sudderen tot de uien en bonen zeer zacht zijn.

Snij de savooikool in grove stukken en voeg toe aan de pan met de rest van de bouillon. Laat enkele minuten sudderen tot de kool beetgaar is. Snij de tomaten in blokjes en voeg toe aan de soep met de chorizo. Controleer de kruiding.

Werk elk soepbord af met amandelen en een straaltje olijfolie. (Vegetariërs kunnen de chorizo weglaten en de soep afwerken met verkruimelde geitenkaas.)

Onze partners