Voor 4:
Sashimi:
4 sint-jakobsvruchten
200 g haasje van gele rugvintonijn
Wasabimousse:
1 blaadje gelatine
100 ml melk
1/2 el wasabi
1/2 el gembersap
60 ml opgeklopte room
peper
1/2 honing
sap van 1/2 limoen
Sojadipsaus:
1 cm gepelde verse gember
2 lente-uitjes, fijngehakt
1/2 el fijngeraspte limoen
1/2 el limoensap
3 el donkere sojasaus
3 el water
paar takjes bieslook
Exotische groentjes:
1/2 fijngesneden paprika
100 g geraspte wortel
100 g geraspte knolselder
4 el witte azijn
3 el suiker
1 1/2 dl water
peper en zout
Snij het vlees van de sint-jakobsvruchten in dunne schijfjes. Snij het tonijnhaasje in langwerpige blokjes. Bedek met plasticfolie en zet alles koel weg.
Wasabimousse: week de gelatine in koud water. Verwarm de melk. Voeg wasabi, gembersap en geweekte gelatineblaadjes toe. Zet in de koelkast tot alles half opgesteven is. Spatel er de opgeklopte room door. Breng op smaak met peper, limoensap en honing. Stort in vormpjes en zet koel weg.
Sojadipsaus: vermeng alle ingrediƫnten voor de sojadipsaus en giet in vier kleine kommetjes. Garneer met wat bieslook.
Exotische groentemarinade : meng alle ingrediƫnten en laat 24 uur marineren in de koelkast.
Dresseer: leg bovenaan het vierkante bord dakpansgewijs een rijtje sint-jakobsvruchten en daaronder een rijtje tonijn. Bestrooi lichtjes met zout en peper. Dresseer daaronder de wasabimousse en verder de uitgelekte groentjes en het kommetje met sojadipsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier