Sashimi van Sint-Jacobsvrucht en gele rugvintonijn

  • Moeilijkheid

Voor 4:

Sashimi:

4 sint-jakobsvruchten

200 g haasje van gele rugvintonijn

Wasabimousse:

1 blaadje gelatine

100 ml melk

1/2 el wasabi

1/2 el gembersap

60 ml opgeklopte room

peper

1/2 honing

sap van 1/2 limoen

Sojadipsaus:

1 cm gepelde verse gember

2 lente-uitjes, fijngehakt

1/2 el fijngeraspte limoen

1/2 el limoensap

3 el donkere sojasaus

3 el water

paar takjes bieslook

Exotische groentjes:

1/2 fijngesneden paprika

100 g geraspte wortel

100 g geraspte knolselder

4 el witte azijn

3 el suiker

1 1/2 dl water

peper en zout

Snij het vlees van de sint-jakobsvruchten in dunne schijfjes. Snij het tonijnhaasje in langwerpige blokjes. Bedek met plasticfolie en zet alles koel weg.

Wasabimousse: week de gelatine in koud water. Verwarm de melk. Voeg wasabi, gembersap en geweekte gelatineblaadjes toe. Zet in de koelkast tot alles half opgesteven is. Spatel er de opgeklopte room door. Breng op smaak met peper, limoensap en honing. Stort in vormpjes en zet koel weg.

Sojadipsaus: vermeng alle ingrediƫnten voor de sojadipsaus en giet in vier kleine kommetjes. Garneer met wat bieslook.

Exotische groentemarinade : meng alle ingrediƫnten en laat 24 uur marineren in de koelkast.

Dresseer: leg bovenaan het vierkante bord dakpansgewijs een rijtje sint-jakobsvruchten en daaronder een rijtje tonijn. Bestrooi lichtjes met zout en peper. Dresseer daaronder de wasabimousse en verder de uitgelekte groentjes en het kommetje met sojadipsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content