Sashimi van Sint-Jacobsvrucht en gele rugvintonijn

10/06/11 om 10:35 - Bijgewerkt om 10:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Sashimi:

  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 200 g haasje van gele rugvintonijn

Wasabimousse:

  • 1 blaadje gelatine
  • 100 ml melk
  • 1/2 el wasabi
  • 1/2 el gembersap
  • 60 ml opgeklopte room
  • peper
  • 1/2 honing
  • sap van 1/2 limoen

Sojadipsaus:

  • 1 cm gepelde verse gember
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1/2 el fijngeraspte limoen
  • 1/2 el limoensap
  • 3 el donkere sojasaus
  • 3 el water
  • paar takjes bieslook

Exotische groentjes:

  • 1/2 fijngesneden paprika
  • 100 g geraspte wortel
  • 100 g geraspte knolselder
  • 4 el witte azijn
  • 3 el suiker
  • 1 1/2 dl water
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij het vlees van de sint-jakobsvruchten in dunne schijfjes. Snij het tonijnhaasje in langwerpige blokjes. Bedek met plasticfolie en zet alles koel weg.

Wasabimousse: week de gelatine in koud water. Verwarm de melk. Voeg wasabi, gembersap en geweekte gelatineblaadjes toe. Zet in de koelkast tot alles half opgesteven is. Spatel er de opgeklopte room door. Breng op smaak met peper, limoensap en honing. Stort in vormpjes en zet koel weg.

Sojadipsaus: vermeng alle ingrediënten voor de sojadipsaus en giet in vier kleine kommetjes. Garneer met wat bieslook.

Exotische groentemarinade : meng alle ingrediënten en laat 24 uur marineren in de koelkast.

Dresseer: leg bovenaan het vierkante bord dakpansgewijs een rijtje sint-jakobsvruchten en daaronder een rijtje tonijn. Bestrooi lichtjes met zout en peper. Dresseer daaronder de wasabimousse en verder de uitgelekte groentjes en het kommetje met sojadipsaus.

Lees meer over:

Onze partners