Sardines op de barbecue met citroen-kruidenboter

© Getty

Nodig
  • 2 citroenen
  • 1 rode ui
  • 2 dl olijfolie
  • een handvol bladpeterselie
  • een handvol koriander
  • 1 kg gefileerde sardines
  • enkele plakjes citroen-limoenboter
  • peper van de molen en fijn zeezout
Bereidingswijze
  1. Schil de citroenen. Snij de schil van de citroen en de rode ui in reepjes en meng met de olijfolie. Pers de citroenen hierin uit. Hak de kruiden fijn en voeg toe.
  2. Kruid de sardines met peper en zout. Giet er de marinade over. Laat 1 uur marineren.
  3. Bak enkele minuten aan elke kant op de barbecue. Leg de sardines op een vel aluminiumfolie om te voorkomen dat ze aan de grill blijven kleven. Werk af met de citroen-limoenboter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content