Samosa's met lamsvlees en komkommerraita

28/11/17 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:27

Samosa's met lamsvlees en komkommerraita

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl garammasala (Indiaas specerijenmengsel)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 300 g lamsgehakt
  • 60 g erwten
  • 300 g filodeeg
  • frituurolie
  • enkele citroenpartjes voor de afwerking

Voor de komkommerraita:

  • 1/2 komkommer
  • 1 handvol koriander
  • 1 teen knoflook
  • 200 g yoghurt
  • 1 snuifje gemalen komijn

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de rode chilipeper, halveer en snij in blokjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, de knoflook, de chilipeper en de geraspte gember. Voeg de koriander, de garam masala en de komijn toe, samen met het lamsgehakt. Laat 10 minuten stoven.
  3. Doe er ook de erwten bij en laat afkoelen.
  4. Maak de komkommerraita. Was de komkommer en halveer in de lengte. Ontpit en rasp het vruchtvlees. Spoel de koriander en zwier droog, hak de blaadjes fijn. Pel en pers de knoflook. Meng met de yoghurt, de gemalen komijn, de fijngehakte koriander, peper en zout. Schep er ook de geraspte komkommer door.
  5. Snij het filodeeg in repen van 6 x 20 cm. Leg 1 el lamsvulling in een hoek onderaan een reep filodeeg. Plooi dicht, zodat een driehoek ontstaat. Blijf plooien tot het filodeeg op is. Bestrijk de punt van het filodeeg met een beetje water en druk goed aan om de samosa dicht te maken. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
  6. Frituur de lamssamosa's 4 à 5 minuten in porties in hete frituurolie tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de komkommerraita en citroenpartjes.

Onze partners