Saltimbocca met brandnetelgouda en coulis van brandnetel en waterkers

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

320 gram kalfslapjes

peper en zout

12 fijne plakjes brandnetelgouda (Herbie)

4 fijne sneetjes rauwe ham

16 jonge brandnetelblaadjes

olijfolie

Voor de saus:

een half bosje waterkers

een plukje jonge brandnetelblaadjes

peper en zout

een flinke noot koude boter

Bereiding

1. Leg de kalfslapjes op het werkblad en dek ze af met huishoudfolie. Sla ze plat met een groot vlak mes. Voorzie 4 rolletjes vlees per persoon. Kruid het vlees met peper en zout en leg er telkens een sneetje kaas op, een sneetje ham en 1 brandnetelblaadje dat vooraf gedurende 10 seconden geblancheerd is in lichtgezouten kokend water.

2. Rol het vlees op en prik de rolletjes vast met cocktailprikkers. Bak de rolletjes gedurende 7 à 8 minuten in wat olijfolie in een pan een draai het vlees regelmatig om.

3. Spoel ondertussen de waterkers en de brandnetelblaadjes. Blancheer ze gedurende 2 minuten in lichtgezouten kokend water en laat ze nadien schrikken in ijswater. Laat goed uitlekken, mix de massa tot een puree en giet door een fijne zeef. Breng deze coulis aan de kook en laat inkoken. Kruid met peper en zout. Bind de saus op het einde en van het vuur af met de koude boter.

4. Schik de saltimbocca’s op vier borden en lepel er de saus over en rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content