Saltimbocca met brandnetelgouda en coulis van brandnetel en waterkers

10/06/11 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 320 gram kalfslapjes
  • peper en zout
  • 12 fijne plakjes brandnetelgouda (Herbie)
  • 4 fijne sneetjes rauwe ham
  • 16 jonge brandnetelblaadjes
  • olijfolie

Voor de saus:

  • een half bosje waterkers
  • een plukje jonge brandnetelblaadjes
  • peper en zout
  • een flinke noot koude boter

Bereidingswijze

Leg de kalfslapjes op het werkblad en dek ze af met huishoudfolie. Sla ze plat met een groot vlak mes. Voorzie 4 rolletjes vlees per persoon. Kruis het vlees met peper en zout en leg er telkens een sneetje kaas op, een sneetje ham en 1 brandnetelblaadje dat vooraf gedurende 10 seconden geblancheerd is in lichtgezouten kokend water. Rol het vlees op en prik de rolletjes vast met cocktailprikkers. Bak de rolletjes gedurende 7 à 8 minuten in wat olijfolie in een pan een draai het vlees regelmatig om. Spoel ondertussen de waterkers en de brandnetelblaadjes. Blancheer ze gedurende 2 minuten in lichtgezouten kokend water en laat ze nadien schrikken in ijswater. Laat goed uitlekken, mix de massa tot een puree en giet door een fijne zeef. Breng deze coulis aan de kook en laat inkoken. Kruid met peper en zout. Bind de saus op het einde en van het vuur af met de koude boter. Schik de saltimbocca's op vier borden en lepel er de saus over en rond.

Onze partners