Salsa van artisjok en gegrild witloof

Bereiding artisjok:

Bereiding artisjok:

artisjok

teentje knoflook

olijfolie

witte wijn

bouillon (groente of kip)

koffielepeltje koriander

laurier

tijm

peper en zout

Voor de salsa:

artisjok (zie bereiding hierboven)

komkommer

rode ui

avocado

witloofstronken

zalm of sint-jacobsvruchten in schijfjes, indien gewenst

daïkon

wortel

chardonnay-wijnazijn

tomatencoulis

oude aceto balsamico

  1. Maak de artisjokbodem schoon en leg de groente in water en citroensap.
  2. Leg een teentje look in de olijfolie, bak dit even mee en verwijder. Korst de artisjok kort aan en blus met 1/3 witte wijn, 2/3 bouillon, 1 klein koffielepeltje koriander, wat laurier en een plukje tijm. Laat 15 tot 20 minuten zacht koken.
  3. Voor de salsa de artisjok, komkommer, rode ui en avocado in kleine dobbelsteentjes snijden en mengen met wat peper en zout en wat olijfolie.
  4. Snijd witloof in de lengte in 4 stukken, bedruppel met olijfolie, grill de partjes en laat ze verder garen in de oven.
  5. Schik de salsa in een ring in het midden van het bord.
  6. Schik het witloof op de salsa met er bovenop eventueel een sneetje zalm of sint-jacobsvruchten in schijfjes. Daarna een toefje fijngesneden daïkon en wortel, gemengd met chardonnay-wijnazijn er opleggen (zuurzoet). Het bord op het einde afwerken met druppeltjes tomatencoulis en oude aceto balsamico.

Recept: Wouter Keersmaeckers – De Schone van Boskoop

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content