Salade van zomerpostelein, artisjok, gerookte eendenborst en witte perzik

10/06/11 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 bosje zomerpostelein
  • 1 artisjok
  • 1 citroen
  • 1 gerookte eendenborst
  • een handvol geroosterde gepelde amandelen
  • 2 rijpe witte perziken
  • olijfolie extra vierge
  • sherryazijn of andere azijn naar keuze
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak de zomerpostelein schoon en spoel hem onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en verdeel over een grote schaal. Kook ondertussen de artisjok gaar in lichtgezouten kokend water met een in schijfjes gesneden citroen (dat houdt de verkleuring van de blaadjes tegen). Trek nadien de blaadjes van de artisjok en gooi de buitenste, harde exemplaren weg. Laat afkoelen. Snijd de gerookte eendenborst in plakjes en verdeel ze over de sla, samen met de blaadjes artisjok . Strooi er de geroosterde amandelen over en de in plakjes gesneden witte perziken. Besprenkel met olijfolie en azijn naar keuze en kruid met peper en zout.

Onze partners