Salade van zoetzure appels en geitenkaas

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

Voor de kruidenolie:

1/2 dl olijfolie

1/2 dl extra vergine olijfolie

1/2 bosje bieslook

1/2 bosje dragon

zout en peper

Voor de kaasjes:

50 g pecannoten

50 g wit broodkruim

2 el bloem

1 ei, losgeklopt

4 crottins de Chavignol

25 g boter

Voor de appels:

25 g boter

2 Granny Smith-appels

1 el suiker

2,5 el ciderazijn

1,5 dl droge cider

50 g rucola

Mix de oliƫn met de kruiden. Kruid met zout en peper. Laat indien mogelijk een nachtje staan. Rooster de pecannoten en maal ze fijn. Meng de noten en het broodkruim. Kruid met peper. Snijd de kaasjes horizontaal doormidden en wentel ze in de bloem. Haal ze door het ei. Bedek de kaasjes met het notenmengsel en zet ze opzij. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in drie schijfjes. Laat de boter smelten in een grote pan en voeg de appels toe. Draai ze om in de boter en strooi er de suiker over. Zet het vuur hoger en laat de appels karameliseren. Haal de appels uit de pan en zet ze opzij. Deglaceer de pan met 2 eetlepels azijn en voeg de cider toe. Laat de cider tot de helft inkoken en voeg dan de resterende azijn toe. Zeef het vocht en laat het afkoelen. Laat de boter voor de kaasjes smelten in een andere pan. Voeg de kaasjes toe en bak ze op middelhoog vuur: 5 minuten. Laat de kaasjes uitlekken op keukenpapier. Verdeel de rucola en de appels over vier borden. Giet een lepel appelvocht over de sla en leg twee kaasjes op elk bord. Werk af met kruidenolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content