Salade van witte bonen met gerookte heilbot

13/04/16 om 08:21 - Bijgewerkt om 14:11

Salade van witte bonen met gerookte heilbot

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 250 g gedroogde witte bonen
  • een handvol groene boontjes
  • 4 stengels groene selderij
  • 6 jonge uien
  • 250 g gerookte heilbot
  • 1 el ciderazijn
  • 3 el olijfolie
  • peper van molen en zout

Bereidingswijze

Laat de bonen een nacht weken in koud water. Giet nadien af, doe in een pan en bedek met koud water. Dek af en kook de bonen in 1 u. gaar. Giet nadien af en laat afkoelen.

Was en stoom de boontjes beetgaar. Haal de blaadjes van de selderij (bewaar deze voor de afwerking) en snij de stengels in plakjes. Snij ook de uien in plakjes. Snij de heilbot in repen.

Verdeel de heilbot over het midden van 4 diepe borden en schik er de witte bonen, groene boontjes en selderij rond. Werk af met de uien en de selderijblaadjes. Kruid met peper en zout. Zet koel weg. Meng de ciderazijn met de olijfolie, kruid met peper en zout. Giet vlak voor het serveren over de salade en serveer goed gekoeld.

Lees meer over:

Onze partners