Salade van witte bonen met gerookte heilbot

64aa210b9b88ef7049c8e315a4506a44

Op zoek naar een gezonde en smaakvolle lunch? Volg dit recept en in een mum van tijd staat er een lekkere maaltijd voor je klaar.

Op zoek naar een gezonde en smaakvolle lunch? Volg dit recept en in een mum van tijd staat er een lekkere maaltijd voor je klaar.

Voor 4 personen

250 g gedroogde witte bonen

een handvol groene boontjes

4 stengels groene selderij

6 jonge uien

250 g gerookte heilbot

1 el ciderazijn

3 el olijfolie

peper van molen en zout

Bereiding

1. Laat de bonen een nacht weken in koud water. Giet nadien af, doe in een pan en bedek met koud water. Dek af en kook de bonen in 1 uur gaar. Giet nadien af en laat afkoelen.

2. Was en stoom de boontjes beetgaar. Haal de blaadjes van de selderij (bewaar deze voor de afwerking) en snijd de stengels in plakjes. Snijd ook de uien in plakjes. Snijd de heilbot in repen.

3. Verdeel de heilbot over het midden van 4 diepe borden en schik er de witte bonen, groene boontjes en selderij rond. Werk af met de uien en de selderijblaadjes. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.

4. Meng de ciderazijn met de olijfolie, kruid met peper en zout. Giet vlak voor het serveren over de salade en serveer goed gekoeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content