Salade van watermeloen en feta met pompoenpitten

  • Moeilijkheid

Voor- of tussengerecht voor 4 personen:

500 gram watermeloen

200 gram feta

50 gram (gedroogde) pompoenpitten

1 tot 2 eetlepels olijfolie

3 eetlepels (fruitige) extra vierge olijfolie

sap van 1 citroen

zwarte peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 140 graden. Meng de pompoenpitten met 1 a 2 eetlepels olijfolie. Verdeel de zaden over aluminiumfolie of op een ovenplaat en rooster ze gedurende 10 minuten in de oven. Laat de zaadjes goudbruin worden. Snij de watermeloen in plakken van 1,5 cm dikte. Schil de plakken en snij in stukjes. Doe ze in een slakom. Snij de feta in blokjes en strooi ze over de watermeloen. Bestrooi met peper en de pompoenpitten. Besprenkel met een mengsel van citroensap en de extra vierge olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content