Salade van suikererwten en meloen met feta

10/06/11 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:41

Geef je waardering

Salade van suikererwten en meloen met feta

Ingrediënten

Voor 4:

  • 250 g suikererwten (sugar snap peas)
  • 1/2 Galiameloen (of watermeloen)
  • raspsel en schil van 1 citroen
  • 1 tl vloeibare honing
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl fijngehakte tijm
  • een handvol raketsla
  • 125 g feta
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Blancheer de suikererwten 2 minuten in gezouten water. Verfris in ijswater en laat goed uitlekken. Schil en snij de meloen in dunne plakjes. Maak de vinaigrette: meng citroenschil en -sap met de honing, olijfoliën en tijm. Kruid naar smaak.

Doe de suikererwten, meloen en raketsla in een grote kom en meng voorzichtig met de vinaigrette. Verdeel over 4 borden en verkruimel er de feta over.

Lees meer over:

Onze partners