Salade van sobanoedels met hijiki, gerookte zalm en tempura van groene asperges

10/06/11 om 13:20 - Bijgewerkt om 13:20

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voorgerecht

Voor 4:

  • 20 g hijiki (zeewier)
  • 250 g sobanoedels
  • 100 g gerookte zalm (in één stuk)
  • een handvol daikonscheuten

Dressing:

  • 1 el honing
  • 1/2 dl sojasaus
  • 1/4 tl wasabi (Japanse mierikswortel)
  • 1 tl geraspte gember
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl sesamolie

Tempura:

  • 12 groene aspergepunten
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 2 dl ijskoud water
  • arachideolie

Bereidingswijze

Laat de hijiki 15 minuten weken in koud water. Maak de dressing door de honing en sojasaus kort te laten inkoken en nadien te mengen met de wasabi, gember, het citroensap en de sesamolie. Kook de hijiki 5 minuten in zijn weekvocht en laat goed uitlekken.

Kook de sobanoedels in lichtgezouten water beetgaar. Laat de noedels goed uitlekken en meng meteen met de dressing en hijiki. Snij de gerookte zalm in reepjes. Snij de aspergepunten schuin af. Meng de bloem, het ei en het water kort met een vork tot een klonterig beslag.

Dompel de asperges in het beslag en frituur ze krokant (maar niet te bruin) in hete arachideolie. Verdeel de noedelsalade en zalm over 4 borden. Schik er de aspergetempura op en werk af met een plukje daikonscheuten.

Lees meer over:

Onze partners