Salade van schorseneren, bospaddestoelen en noten met portobello-vinaigrette

09/06/11 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8 schorseneren
  • 5 dl melk
  • 200 g shii-takes
  • 200 g cantharellen
  • 2 el olijfolie
  • 50 g pecannoten
  • 50 g hazelnoten
  • handvol veldsla
  • zout en peper

Voor de vinaigrette:

  • 1 el olijfolie
  • 1 portobello-champignon
  • 0,6 dl balsamicoazijn
  • 1,2 dl olijfolie extra vierge
  • zout en peper

Bereidingswijze

Maak eerst de vinaigrette: snijd de portobello in stukjes en bak deze in de olijfolie. Pureer ze daarna met de azijn, olijfolie extra vierge, zout en peper. Schil de schorseneren en snijd elke stengel in vier stukken; kook deze 10 minuten in de melk. Borstel de paddestoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Bak de paddestoelen en schorseneren in de olijfolie. Meng de warme groenten over vier borden. Leg daarop enkele blaadjes veldsla. Druppel de resterende vinaigrette over de sla. Werk af met de noten.

Bereidingstijd: 30 minuten

Onze partners