Salade van rundvlees met specerijen

09/06/11 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 portie:

Voor de saus:

  • 2 chilipepers
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 2 1/2 eetlepels citroensap
  • 1 1/2 eetlepel nuoc mâm
  • 1/2 koffielepel suiker
  • 150 g geroosterd rundvlees in fijne reepjes
  • 60 g komkommer, in de lengte in 4 gesneden en ontpit, en vervolgens in fijne schijfjes gesneden.
  • 60 g kerstomaten in halfjes
  • 60 g fijngesnipperde rode ui
  • 1 groene ui in kleine stukjes gehakt
  • 1 koffielepel versgemalen koriander
  • 1 koffielepel fijngehakte munt

Voor de versiering: groene sla, verse korianderblaadjes.

Bereidingswijze

De saus bereiden door de pepers en look in een vijzel fijn te stampen en te vermengen met alle andere ingrediënten voor het aanmaken van de salade in een slakom.

Het rundvlees en de andere ingrediënten toevoegen en voorzichtig mengen. Schikken op het dienbord, versierd met slablaadjes, en bestrooid met koriander.

uit La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne

Lees meer over:

Onze partners