Salade van roze pompelmoes en venkel met avocadopuree, macadamianoten en granaatappel

26/04/12 om 11:53 - Bijgewerkt om 11:53

Geef je waardering

Salade van roze pompelmoes en venkel met avocadopuree, macadamianoten en granaatappel

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 venkel
  • 2 rijpe avocado's (Hass)
  • sap van 1 citroen
  • 2 roze pompelmoezen
  • 1 rijpe granaatappel
  • 12 macadamianoten
  • 1 bakje tuinkers

Vinaigrette:

  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el acaciahoning
  • 1/2 bosje koriander
  • zout

Bereidingswijze

Maak de vinaigrette door de chilipeper, het limoensap, de olie en honing fijn te mixen. Hak de koriander fijn en voeg toe. Kruid met zout.

Snij de venkel in partjes en blancheer in kokend gezouten water. Verfris en hou apart. Schil de avocado's en pureer het vruchtvlees met het citroensap. Snij de schil van de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en verwijder de partjes. Halveer de granaatappel en maak de pitten los. Hak de macadamianoten grof.

Trek een streep avocadopuree op elk bord en schik er de venkel en pompelmoes op. Strooi de noten en granaatappelpitten over de borden. Druppel de vinaigrette over de venkel en pompelmoes. Werk af met tuinkers. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners