Salade van meloen en gerookte eendenborst

09/06/11 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 meloen (bv. een Spaanse)
  • 350 g gerookte eendenborst
  • 1 soeplepel gehakte bieslook of peterselie
  • 1/2 komkommer (geschild en in blokjes gesneden)
  • 2 soeplepels pijnboompitten

Dressing :

  • 2 theelepels citroensap
  • sap van een sinaasappel
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaden en het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder het vet van de eendenborst en snijd het vlees in plakjes. Meng meloenblokjes, eendenplakjes, blokjes komkommer, bieslook of peterselie en pijnboompitten. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng de salade op smaak met het sausje.

Lees meer over:

Onze partners