Salade van lamsvlees in sesamkorstje met Thaïse dressing

2458795

Voor 4:

Salade van lamsvlees in sesamkorstje met Thaïse dressing

Voor 4:

600 g lamsfilet

1 el olijfolie

4 el sesamzaadjes

2 el koriander

peper en zout

Voor de dressing:

4 el rijstazijn

1/2 tl Thaïse chilisaus

2 el sojasaus

sap van 1 1/2 limoen

3 fijngehakte tenen knoflook

2 el suiker

1 el fijngehakte munt

1 el fijngehakte koriander

5 cm komkommer, geraspt

1 geraspte wortel

Voor de salade:

rode en groene eikenbladsla, rode bietscheuten, waterkers, muntblaadjes

komkommerrepen

2 el vinaigrette

Maak eerst de dressing: meng de eerste 6 ingrediënten onder elkaar en roer tot de suiker is opgelost. Voeg er de resterende ingrediënten aan toe en zet koel weg. Verwarm de grill voor. Bestrijk de lamsfilet met olijfolie.

Meng de sesamzaadjes, fijngehakte koriander, peper en zout onder elkaar. Doe dit mengsel in een bord en wentel er de lamsfilet in. Grill het vlees 2 min. aan elke kant en snij nadien in dunne plakjes.

Doe de sla, waterkers, muntblaadjes en rode bietscheuten (telkens een handvol) in een slakom met de vinaigrette. Meng onder elkaar en verdeel over 4 borden, samen met een handvol komkommerrepen en plakjes lamsvlees. Geef er de dressing apart bij en serveer met rijst of rijstnoedels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content