Salade van krulandijvie, peer, walnoten, kaas en maandressing

10/06/11 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 100 g walnoten (uit de dop)
  • 100 g kaas (emmentaler of iets hartiger)
  • 2 rijpe peren
  • het gebleekte hart van 1 krop krulandijvie,
  • gewassen

Vinaigrette :

  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el frambozenazijn
  • 1 el maanzaad
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Leg de noten op een met aluminiumfolie beklede ovenlade en zet deze 4 minuten onder de voorverwarmde grill (opletten dat de noten niet verbranden !).

Snij de kaas in blokjes. Verwijder het klokhuis van de peren en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Wentel de salade en de peer door de vinaigrette en verdeel de mengeling over vier diepe borden. Voeg de kaas en de noten toe en serveer met boerenbrood.

Lees meer over:

Onze partners