Salade van knolselderbloemen met langoustines

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

20 langoustines (nieroogkreeftjes)

1 knolselder

4 eetlepels room

80 g verse truffel ”tuber melanosporum”

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels witte wijn

2 eetlepels truffelsap

6 druppels truffelazijn

peper

zout

kervelpluksels

1 dl melk

De knolselder schillen, in fijne plakjes snijden en kort pocheren in een mengeling van melk met wat water, peper en zout. De plakjes uit het pocheervocht halen en onderdompelen in ijskoud water. Het hart uit de plakjes snijden, de verkregen ringen opensnijden en de guirlandes oprollen tot roosjes. De bloemen in het midden van de borden schikken. De nieroogkreeftjes uit hun pantsers halen. De staartjes kort bakken in olijfolie en kruiden met peper en zout. De afgekoelde staartjes rond de bloemen schikken. Een vinaigrette bereiden : room mengen met truffelsap, truffelazijn, witte wijn, peper en zout. De vinaigrette rond de nieroogkreeftjes uitgieten. De salade afwerken met truffelschijfjes en kervelpluksels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content