Salade van kipfilet met witloof, appeltjes en gedroogde ham

10/06/11 om 12:41 - Bijgewerkt om 12:41

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 4 kipfilets
  • 150 g flinterdun gesneden gedroogde ham
  • 6 struikjes witloof
  • 2 appelen
  • 1 bakje veldsla
  • 2 dl room
  • 1 dl mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetl. graanmosterd
  • brood crôutons
  • 2 tomaten
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Bak de kipfilets mooi bruin in de boter, breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.

2. Schil de appelen, snijd ze in staafjes en meng ze onmiddellijk met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.

3. Snijd het witloof in staafjes en meng onmiddellijk met de appeltjes.

4. Klop een dressing met de room, mayonaise, mosterd, peper en zout en meng door het witloof/appel mengsel.

5. Leg in het midden van de vier borden steeds een hoopje veldsla, schik er de ham rond en verdeel de in plakjes gesneden kip over de borden. Verdeel vervolgens de witloofsla over de borden en versier met partjes tomaat, croûtons en vers gemalen peper uit de molen.

Tip:

- Lekker met volkorenbrood.

- Veldsla mag vervangen worden door andere slasoorten.

- Lekkere croûtons zijn eenvoudig zelf te maken. Gebruik brood van een dag oud, ontdoe

het van de korsten en snijd het in blokjes. Bak knapperig in olijfolie, eventueel met

uitgeperste look en bestrooi met peper en zout.

- In plaats van appel is meloen (in blokjes) ook lekker

Onze partners