Salade van hardgekookt ei met ansjovis, champignons en kappers

10/06/11 om 10:11 - Bijgewerkt om 10:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 eieren
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte rauwe champignons
  • 1 el fijngehakte ansjovis in olie
  • 1 el mayonaise
  • sap van Â1/2 citroen
  • peper en zout
  • boter
  • 2 el kappers
  • gemengde salade

Bereidingswijze

Kook de eieren in 10 minuten hard in kokend water. Laat afkoelen onder koud stromend water en pel meteen. Haal er de dooiers uit en plet fijn in een kom. Meng er fijngehakte peterselie, champignons, ansjovis en mayonaise onder, kruid met citroensap, peper en zout. Lepel het mengsel in de eiwitten en schik op de borden. Smelt boter, kruid met peper en zout en voeg de kappers toe. Lepel rond de eieren. Serveer met gemengde salade.

Tip: zachtgekookt: 3 tot 4 minuten, mediumgekookt: 5 tot 6 minuten, hardgekookt: 10 minuten.

Onze partners