Salade van hardgekookt ei met ansjovis, champignons en kappers

© Getty

Deze eenvoudige salade van hardgekookt ei met ansjovis, champignons en kappers is lekker als lunch of bijgerecht. Dit recept is goed voor 4 personen.

Nodig voor 4 personen
  • 4 eieren
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte rauwe champignons
  • 1 el fijngehakte ansjovis in olie
  • 1 el mayonaise
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • boter
  • 2 el kappers
  • gemengde salade
Zo maak je de salade van hardgekookt ei met ansjovis, champignons en kappers

Kook de eieren in 10 minuten hard in kokend water. Laat afkoelen onder koud stromend water en pel meteen. Haal er de dooiers uit en plet fijn in een kom.

Meng er fijngehakte peterselie, champignons, ansjovis en mayonaise onder, kruid met citroensap, peper en zout. Lepel het mengsel in de eiwitten en schik op de borden.

Smelt boter, kruid met peper en zout en voeg de kappers toe. Lepel rond de eieren. Serveer met gemengde salade.

Tip: een zachtgekookt: ei kook je 3 tot 4 minuten, medium gekookt 5 tot 6 minuten, hardgekookt 10 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content