Salade van geroosterde rode bieten

03/07/15 om 10:09 - Bijgewerkt om 10:09

Salade van geroosterde rode bieten

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

1 kg rode bieten

100 g raketsla

2 bosjes radijzen

2 groene appels

1 sjalot

1 vanillestokje

2 el rijstazijn

sap van 1 limoen

2 el pompoenpitten

2 el walnotenolie

peper van de molen en fijn zeezout

Bereidingswijze:

Wikkel de rode bieten in aluminiumfolie en laat 1 u. garen op de barbecue. Draai de bieten regelmatig om. Maak intussen de raketsla en radijzen schoon. Snij de radijzen in tweeën en de appels in blokjes. Snij de sjalot in dunne reepjes. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng met de rijstazijn en het limoensap. Overgiet hiermee de radijzen, appels en sjalot.

Laat de rode bieten even rusten als ze gaar zijn. Pel ze nadien en snij in stukken. Meng met het radijzenmengsel en kruid met peper en zout. Schik de salade op een bedje raketsla. Werk af met de pompoenpitten en walnotenolie.

Lees meer over:

Onze partners