Salade van gepocheerde peer, avocado en Shropshire Blue

10/06/11 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:55

Geef je waardering

Salade van gepocheerde peer, avocado en Shropshire Blue

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 rode chilipeper
  • 1 laurierblad
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 kaneelstok
  • 1 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • schil van 1 citroen, in repen
  • 6 el acaciahoning
  • 5 dl witte wijn
  • 2,5 dl water
  • 2 Doyennéperen
  • 1 ciabatta
  • 2 el olijfolie
  • 2 avocado's
  • sap van 1/2 citroen
  • 75 g Shropshire Blue (of stilton)
  • 1 bosje waterkers

Voor de vinaigrette:

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl grove mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el water
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Halveer de chilipeper in de lengte en doe in een pan. Voeg de volgende 9 ingrediënten toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot een dunne siroop. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en leg de peren 30 min. in de marinade.

Verwijder de korsten van de ciabatta en trek het brood in stukjes. Bak deze goudbruin en krokant in de olijfolie. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Haal de peren uit de marinade en snij in parten.

Schil de avocado en prak met het citroensap. Kruid met peper en zout. Schik de avocadopuree en peren op 4 borden. Verkruimel er de kaas over. Werk af met de croutons, waterkers en vinaigrette.

Lees meer over:

Onze partners