Salade van gemarineerde zalm, sint-jakobsvruchten en mango

09/06/11 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g zalmfilet
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl roze peper
  • 1 mango
  • 3 el room
  • 200 g raketsla (rucola)
  • 8 sint-jakobsvruchten (zonder koraal)
  • enkele toefjes verse kervel

Bereidingswijze

Snij de zalmfilet in blokjes van 2 bij 2 cm en marineer deze minstens 2 uur in een mengeling van sap van 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie, zwarte peper en een snuifje zout.

Mix het vruchtvlees van de mango met 3 eetlepels room en de roze peper. Verwarm de oven op 175°C.

Bak de sint-jakobsvruchten maximum twee minuten aan elke kant en hou apart. Bak de uitgelekte zalmblokjes gaar.

Bestrijk de sint-jakobsvruchten met de vloeibare honing en zet even in de oven tot de honing karameliseert.

Schik de raketsla op de borden. Leg per bord twee sint-jakobsvruchten in het midden en schik de zalmblokjes er omheen.

Lepel de mangosaus uit en versier met de kervel.

Onze partners