Salade van gemarineerde zalm, sint-jakobsvruchten en mango

09/06/11 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g zalmfilet
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl roze peper
  • 1 mango
  • 3 el room
  • 200 g raketsla (rucola)
  • 8 sint-jakobsvruchten (zonder koraal)
  • enkele toefjes verse kervel

Bereidingswijze

Snij de zalmfilet in blokjes van 2 bij 2 cm en marineer deze minstens 2 uur in een mengeling van sap van 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie, zwarte peper en een snuifje zout.

Mix het vruchtvlees van de mango met 3 eetlepels room en de roze peper. Verwarm de oven op 175°C.

Bak de sint-jakobsvruchten maximum twee minuten aan elke kant en hou apart. Bak de uitgelekte zalmblokjes gaar.

Bestrijk de sint-jakobsvruchten met de vloeibare honing en zet even in de oven tot de honing karameliseert.

Schik de raketsla op de borden. Leg per bord twee sint-jakobsvruchten in het midden en schik de zalmblokjes er omheen.

Lepel de mangosaus uit en versier met de kervel.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners