Salade van gebakken kwartel met eikenbladsla, bloedzurkel, jonge spinazie, tuinkruiden, gember

09/06/11 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Voor de couscous:

  • 100 g griesmeel
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • olijfolie
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe banaan
  • 2 el rozijnen

Voor de kwartels en de saus:

  • 2 kwartels
  • gemberpoeder
  • peper en zout
  • 1 dl ciderazijn
  • 1,5 dl gevogeltebouillon
  • 1 kleine theelepel bloesemhoning

Voor de salade:

  • eikenbladsla
  • rode frisée
  • groene frisée
  • bloedzurkel
  • jonge spinazie
  • dille
  • bieslook
  • bieslookbloempjes
  • koriander
  • platte peterselie
  • lavendelvinaigrette (olijfolie met azijn, waarin lavendelbloempjes werden gemacereerd)

Voor de afwerking:

  • plakjes mango
  • limoen
  • geblancheerde korenaartjes
  • platte peterselie
  • kervel
  • scheutjes van rode biet
  • bieslookbloempjes

Bereidingswijze

Fruit de sjalot in wat olijfolie en bak er de couscous even in aan. Bevochtig met de gevogeltebouillon en breng aan de kook. Laat even koken en draai het vuur uit. Laat staan tot het vocht is verdampt. Snijd ondertussen de vruchten in kleine stukjes en meng met de rozijnen onder de couscous. Houd warm.

Bak de kwartels in wat olijfolie en kruid ze met gemberpoeder, peper en zout. Blus met de ciderazijn en giet er de gevogeltebouillon bij. Roer er de honing onder.

Maak de sla schoon en trek in kleinere stukken. Meng er de tuinkruiden onder en de lavendelvinaigrette. Schik de salade en de versneden kwartels op de borden en lepel rondom de honing-gembersaus. Werk af met plakjes mango, limoen, korenaartjes, platte peterselie, kervel, scheutjes van rode biet en bieslookbloempjes.

Eigenzinnigheid levert kwaliteit

Onze partners