Salade van eendenborst met dressing van passievruchten

09/06/11 om 18:26 - Bijgewerkt om 18:25

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Salade:

  • 24 sneetjes gerookte eendenborst
  • 1 groene krulsalade
  • 1 peer, in fijne reepjes
  • 1 courgette, in fijne reepjes
  • 1 el geroosterde zonnebloempitten
  • 2 gehalveerde passievruchten

Dressing:

  • 4 passievruchten
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el (honing) wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Dressing:

lepel het vruchtvlees van de 4 passievruchten uit en wrijf het door een zeef. Vang het sap op en voeg azijn, honing en olie toe. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout.

Salade:

ontdoe de sneetjes eendenborst van het vetrandje. Verdeel de sla over het midden van de borden. Strooi nonchalant reepjes peer en courgette rond de salade. Schik de plakjes eendenborst als de blaadjes van een bloem rond het slatorentje. Leg de helften passievrucht midden op de salade en werk af met dressing en zonnebloempitten.

* De eendeborsten kunnen vervangen worden door gerookte kipfilet, de courgette door komkommer. Schilfers parmezaankaas smaken goed bij deze bereiding.

Recept: Ann De Jong

Lees meer over:

Onze partners