Salade van babykreeft met passievruchtensaus

09/06/11 om 12:45 - Bijgewerkt om 12:45

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 pers
  • 2 kreeften van 400 g
  • salade naar keuze
  • radijzen
  • komkommer

Saus:

  • 2 sjalotten
  • scheutje azijn
  • 4 passievruchten
  • 100 g boter
  • Â1/2 dl witte wijn
  • 250 g room
  • 2 eetl suiker

Bereidingswijze

Hak de sjalotten fijn , stoof ze in boter en bevochtig met azijn, witte wijn, passievruchtensap en suiker. Laat alles inkoken.

Werk de saus af met boter en room en laat, al lichtjes roerend, alles nog even laten opkoken.

Kook de kreeft in een court-bouillon en laat ze lauw worden in het kookvocht, weg van het vuur.

Versnijd de kreeft, dresseer de salade in een ring, schik er de kreeft op en lepel de saus rond de bereiding.

Onze partners