Salade van artisjokken en gekonfijte citroen

09/06/11 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 jonge artisjokken
  • 4 el honing
  • sap van 2 citroenen
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 dl extra vergine olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 gekonfijte citroen
  • 150 g geroosterde en gezouten amandelen
  • 1 bakje gemarineerde tomaatjes
  • 1 bosje raketsla

Bereidingswijze

Prepareer de artisjokken: verwijder de buitenste bladeren tot aan de malse lichtgele blaadjes. Snij twee derde van de bovenkant weg en werk de onderkant en steel bij met een dunschiller. Halveer de artisjokken en verwijder het hooi en de scherpe paarse blaadjes. Halveer de artisjokken nogmaals. Leg ze meteen in een kom met citroensap en water om verkleuren te voorkomen. Kook de artisjokken beetgaar in gezouten water: 5 à 10 minuten. Laat goed uitlekken.

Roer de honing, het citroensap, de komijn en olijfolie door elkaar en kruid met peper. Snij de gekonfijte citroen in kleine stukjes en voeg deze toe aan de vinaigrette. Meng de lauwe artisjokken met de vinaigrette en verdeel over 4 borden. Voeg de amandelen en tomaatjes toe en werk af met de raketsla.

Lees meer over:

Onze partners