Salade van aardappelen, veldsla en biet

© Getty

Deze salade van aardappelen, veldsla en biet is een ideaal voorgerecht. Voeg er een beetje rauwe ham aan toe en je hebt een volledige maaltijd.

Voor 4 personen

  • 6 tot 8 aardappelen
  • 1 middelgrote biet (gekookt)
  • 1 bosje waterkers of 100 g veldsla
  • 8 cl extra vierge olijfolie
  • 1 of 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel rodenbietensap
  • 1 sjalotje
  • peper en zout

Bereiding

1. Stoom de aardappelen in de schil.

2. Snij de bietjes in blokjes.

3. Was de waterkers of veldsla zorgvuldig.

4. Ontdoe de aardappelen van hun schil en snij in staafjes.

5. Meng de sla, biet en aardappelen tot een salade. Maak met de overige ingrediƫnten een vinaigrette. Werk af met wat kookvocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content