Salade van aardappelen, veldsla en biet

09/06/11 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 tot 8 aardappelen
  • 1 middelgrote biet (gekookt)
  • 1 bosje waterkers of 100 g veldsla
  • 8 cl extra vierge olijfolie
  • 1 of 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel rodenbietensap
  • 1 sjalotje
  • peper en zout

Bereidingswijze

Stoom de aardappelen in de schil. Snij de bietjes in blokjes. Was de waterkers of veldsla zorgvuldig. Ontdoe de aardappelen van hun schil en snij in staafjes. Meng de drie groenten in een slakom. Maak met de overige ingrediënten een vinaigrette. Werk af met wat kookvocht.

Tip: Deze salade is een ideaal voorgerecht in het najaar en met primeurs zelfs in de zomer. Voeg er een beetje rauwe ham bij en je hebt een compleet gerecht. Drink daarbij een droge witte wijn of water.

Lees meer over:

Onze partners