Salade Niçoise

  • Moeilijkheid

Voorgerecht of groentegarnituur voor 4 personen:

1 klein bosje basilicumblaadjes

1 bosje lente-uitjes

1 bosje radijsjes

500 gram tomaten

1/2 komkommer

100 gram haricots verts, beetgaar

4 hardgekookte eieren

3 eetlepels zwarte olijven, ontpit

4 ansjovisfilets

1 blikje tonijn

5 eetlepels olijfolie

versgemalen zwarte peper

Scheur de basilicumblaadjes eventueel in stukjes. Snijd de lente-uien in ringen. Maak de radijsjes schoon. Snijd de tomaten in partjes. Schil de komkommer en snijd deze in dikke plakken. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Halveer de olijven. Laat de ansjovisfilets op keukenpapier uitlekken en de tonijn in een zeef. Schik alle groente met de basilicumblaadjes in een grote schaal, schep de tonijn in het midden en garneer met de ansjovisfilets en plakken ei. Bedruppel de salade rijkelijk met olijfolie en kruid het met versgemalen peper. Bereid deze salade altijd pas vlak voor het moment van serveren.

Bereidingstijd 15 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content