Salade Niçoise

08/09/11 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:25

Geef je waardering

Salade Niçoise

Ingrediënten

  • 1 kropsla
    4 ansjovisfilets
    2 hardgekookte eieren
    1 blikje tonijn op olie
    2 tomaten
    2 vastkokende aardappelen
    400 g prinsessenboontjes
    1 el kappertjes
    basilicum
    peterselie
    1 rode ui
    8 zwarte olijven
    een scheut olijfolie
    een scheut citroensap
    een scheut witte azijn

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook gaar. Was de salade en droog. Snij de aardappelen in blokjes, de ui in ringen en de tomaten in kwartjes. Kook de prinsessenboontjes beetgaar in 15 minuten en spoel onder koud water. Breng de ingredi'nten samen.

Laat de tonijn uitleld

Pel de eieren en snij in kwartjes.

Garneer de salade met ei, kappertjes, ansjovis, basilicum en peterselie. Overgiet met een dressing van twee delen olie en ´´n deel citroensap en azijn, zout en zwarte peper.

TIP: Tegenwoordig eet men prinsessenboontjes liefst puur natuur. Kort gekookte boontjes verfrist men onder koud stromend water: zo blijft de kleur fris groen.

Lees meer over:

Onze partners