Salade niçoise

09/06/11 om 18:45 - Bijgewerkt om 18:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kleine vastkokende aardappelen
  • 100 g prinsessenbonen
  • 2 tomaten
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 4 el citroensap
  • peper en zout
  • gemengde salade
  • naar keuze
  • 100 g ansjovisfilets
  • op olie
  • 2 el kappers
  • 4 el zwarte olijven

Bereidingswijze

Kook de aardappelen beetgaar in de schil, laat afkoelen en pel. Snij in plakken. Kook de prinsessenbonen beetgaar in lichtgezouten water, laat schrikken onder koud stromend water. Pel en ontpit de tomaten, verwijder het zaad en snij in repen. Meng olie en citroensap tot vinaigrette, kruid met peper en zout.

Verdeel de sla over de borden, schik er de aardappelen, bonen en tomaten op. Werk af met ansjovisfilets, kappers, zwarte olijven en lepel er de vinaigrette over. Kruid met peper en zout.

* Dit is de klassieke versie van salade niçoise. Dus zonder tonijn uit blik. De ansjovisfilets zorgen voor het kruiden van de groenten, de olijven en kappers houden het geheel fris.

Lees meer over:

Onze partners