Salade met vijgen en stroop

14/10/15 om 16:17 - Bijgewerkt om 16:17

Salade met vijgen en stroop

Salade met vijgen en stroop © Heikki Verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

twee handvollen rode zuring

200 g kerstomaatjes

6 vijgen

4 lente-uitjes

1 rode ui

3 el geroosterde pompoenpitten

2 sneden witbrood

50 g boter

200 g ontbijtspek (dun gesneden)

4 el balsamicoazijn

3 el stroop

peper, zout

Was de zuring en laat goed uitlekken. Meng met gesneden tomaatjes en vijgen. Snij de lente-ui en rode ui en meng met de pompoenpitten onder de salade. Snij het brood in blokjes en bak krokant in een beetje boter. Haal uit de pan en bak het in stukjes gesneden spek krokant. Blus met de azijn en stroop. Kruid de salade met peper en zout, en werk af met de broodcroutons en het spek.

Onze partners